Gåvokort som företagspresent - hur fungerar det?

Jaha då närmar sig julen igen och det är dags att titta på julklappar till anställda. Det är inte helt lätt att hitta något som passar alla anställda. Att hitta en julklapp till anställda som alla gillar kan vara tidskrävande och utmanande. Därför har gåvokort blivit mer populära som företagspresent. Varför det kanske ni undrar? Jo med ett gåvokort som julklapp får alla anställda välja den gåvan de gillar mest och det är enkelt för den som ska köpa in företagspresenter.


Vi får många frågor om hur det fungerar med gåvokort. För många är det nytt med företagspresenter i form av gåvokort. Här ska vi ge er lite tips för hur ni ska tänka när ni köper gåvokort till anställda och hur det fungerar.

Personliga gåvokort som företagspresent

De flesta av våra gåvokort har möjligheten till att göra dem mer personliga. Ni kan välja en egen design på era gåvokort, skriva en egen hälsning i dem och även välja att lägga egen design på den sida var mottagaren hämtar sina gåvor.

 

Önskar ni göra era gåvokort mer personliga kontaktar ni bara oss och anger vilka gåvokort ni är intresserade av. Ni kan sedan välja att endast skriva en personlig text i gåvokorten eller att ändra hela designen. Det är helt upp till er hur mycket ni vill ändra. Vi kan även hjälpa er med design om ni önskar.

Företagspresent till alla tillfällen

Ett gåvokort behöver inte vara endast som företagspresent till jul utan kan även vara andra tillfällen som påsk, sommar eller jubileumsdagar. Vinga gåvokort har färdiga designer även med andra motiv än jultema men du kan även välja att designa egna helt personliga kort.

Tips för att välja rätt gåvokort som företagspresent

Gåvokort kommer i flera olika prisklasser, med bonusgåva som exempelvis Markus Aujalays gåvokort eller utan bonusgåva som exempelvis Vinga Gåvokort, olika val av gåvor etc så hur ska man då börja med att välja rätt gåvokort för er? Här får ni lite hjälp med vad som kan vara bra att tänka igenom inför ert val. Om ni önskar få hjälp med ert val så är vi på gåvokortspecialisten just gåvokort specialister och kan därmed hjälpa er att hitta rätt gåvokort efter era önskemål. 

Budget per gåvokort

Börja med att ta fram vilken budget ni kan lägga på varje gåvokort.
Tänk på att priserna står exklusive moms. Fraktkostnad räknas inte med i det belopp som företag får köpa julklapp till anställda.

Fysiskt eller digitalt

Fundera på om ni önskar ge ert gåvokort i fysisk form eller digitalt. De flesta gåvokort går att få både digitalt och fysiskt men tänk på att om ni väljer en tilläggsgåva (se nr3) måste denna skickas till er och delas ut fysiskt.

Ge en gåva med gåvokortet?

Vill ni ge någon gåva med ert gåvokort? En del gåvokort kan det väljas till en gåva som man ger samtidigt som sitt gåvokort utöver den gåvan som mottagaren väljer senare.

Andra viktiga val....

Är det något annat som är viktigt för er i ert val av gåvokort? Exempelvis möjlighet att skänka till välgörenhet, många produkter att välja mellan, hållbara produkter m.m.

Gåvokort vs presentkort

Ett gåvokort är inte riktigt som ett presentkort men ändå ganska likt i hur det fungerar.

 

Med ett presentkort så får mottagaren gå till den butiken och välja ut varor för den summan som presentkortet är på.

 

Med ett gåvokort så går mottagaren till en specifik butik online där det finns ett sortiment som de kan välja ifrån för värdet av sitt gåvokort. Beroende på vilket gåvokort man väljer får mottagaren välja en eller flera gåvor.

 

Exempelvis Vinga gåvokort har ett stort utbud av produkter som har ett värde av minst gåvokortets summa och mottagaren kan välja en av dessa gåvor. Hos Joyful får istället mottagaren ett visst antal diamanter beroende på gåvokortets värde och de får då välja en eller flera gåvor upp till värdet på gåvokortet.

Hur funkar gåvokort?

Gåvokort kommer i flera olika prisklasser, med bonusgåva som exempelvis Markus Aujalays gåvokort eller utan bonusgåva som exempelvis Vinga Gåvokort, olika val av gåvor etc så hur ska man då börja med att välja rätt gåvokort för er? Här får ni lite hjälp med vad som kan vara bra att tänka igenom inför ert val. Om ni önskar få hjälp med ert val så är vi på gåvokortspecialisten just gåvokort specialister och kan därmed hjälpa er att hitta rätt gåvokort efter era önskemål. 

1. Beställ online eller begär offert

Beställ enkelt och snabbt här på gåvkortspecialisten.se. Fyll i antal ni önskar och välj om ni önskar fysiska kort eller att få dem digitalt.

2. Leverans av gåvokort

Gåvokorten samt eventuell bonusgåva skickas till er inom ett par dagar från er beställning. Ni kan sedan dela ut era gåvokort när det passar er.

3. Mottagaren väljer sin gåva

Mottagaren går in på den sida som anges i gåvokortet för att välja sin gåva. I varje gåvokort finns en unik kod som mottagaren fyller i för att kunna nyttja sitt gåvokort.

4. Gåvan leveraras till mottagaren

Gåvan eller gåvorna som mottagaren har valt skickas till dennes utlämningsställe.

Att tänka på företagspresent - gåvokort

Det är enkelt att beställa gåvokort men vi vill ge dig några små råd att tänka på så att ni ska bli helt nöjda med er beställning.

Dubbelkolla

Innan ni gör er beställning kontrollera vilket gåvokort ni har valt och att detta lever upp till era önskemål när det kommer till valbara gåvor med mera.

Blev det fel?

Skulle något bli fel. Ni upptäcker att ni har beställt fel antal? Glömt skriva att ni vill ha digitalt? Eller något annat kontakta oss direkt så att vi kan hjälpa er.

Påminn

Påminn om att nyttja gåvokorten. Vi vet att det finns några få som glömmer bort att lösa in sina gåvokort. Hur lång giltighetstid varje kort har framgår på gåvokortet.

Skatteregler företagspresenter

Varje år får företag ge en julgåva till sina anställda skattefritt. Det finns även en del andra gåvor som är skattefria att ge. År 2021 får man köpa en julgåva till ett värde av 500 kr inklusive moms till sina anställda (detta är utan kostnad för frakt som inte räknas med i detta pris).

 

Förutom julgåvan finns även möjligheten att ge en såkallad coronagåva för ett värde upp till 2000 kr inklusive moms. Denna gåva kan kombineras med julgåvan, vilket gör att man år 2021 kan köpa en julklapp till sina anställda för ett värde upp till 2500kr inklusive moms. Detta förutsätter att du inte tidigare under året har gett en coronagåva till dina anställda. Om så är fallet är det julgåvan på 500kr som gäller.

 

Viktigt att veta är att dessa julgåvor till anställda inte får räknas som rena pengar. Dvs du får inte ge ett presentkort där möjligheten finns att byta till pengar. Ett gåvokort är en godtagbar gåva då denna inte kan bytas mot pengar utan endast en gåva.

Välgörenhet som företagspresent

Om ni bestämmer er för att istället för att ge julgåva till era anställda så skänker ni till en ideell organisations så är detta inte en avdragsgill gåva. Får de anställda välja var eller om de vill skänka sina pengar så blir det även förmånsbeskattning för mottagaren.

 

Väljer ni att köpa in gåvokort som företagspresent är detta en avdragsgill julgåva då dessa inte kan bytas mot pengar. Sedan kan mottagaren välja att skänka sin gåva till en ideell förening. Mottagaren får då välja mellan olika paket som skänks, exempelvis klädpaket, detta gör att er personal inte blir förmånsbeskattad för sin gåva till välgörenhet även fast de själva får välja om och till vilken organisation de vill skänka sin gåva.

 

Inte alla gåvokort har valet välgörenhet så är det viktigt att det valet finns kan ni innan ni väljer titta på valbara gåvor för att se om välgörenhet finns med.

5 tips på företagspresenter

Det är enkelt att beställa gåvokort men vi vill ge dig några små råd att tänka på så att ni ska bli helt nöjda med er beställning.

Gåvokort

Ni köper enkelt in alla gåvor på ett ställe snabbt och enkelt. Och det bästa av allt är att alla anställda får välja sin egen gåva så alla blir nöjda.

Blommor

Blommor är alltid uppskattat så varför inte buda hem blommor som företagsgåvor. Glöm bara inte att tänka på eventuella allergier bland er personal.

Godis

Godis är uppskattat av de flesta som gåva. Även här kan det vara bra att tänka på allergiker, tex om någon är nötallergiker eller liknande.

Kockkniv

En klassiker när det kommer till julgåva till anställda. Det kan även vara andra hushållsprodukter exempelvis vinglas eller ostknivar. 

Gåvokorg

Lite blandat med produkter som exempelvis oljor, kryddor eller kanske profilprodukter med er logga på.

Kontakta oss

Skriv ett meddelande till oss så hör vi av oss inom kort.