Skattefri "coronagåva 2021" till personal och anställda

Under förra året, år 2020 var det möjligt att ge anställda en extra stor skattefri gåva till följd av politiska beslut. Detta kommer gälla även under 2021  där arbetsgivare har möjligheten att använda sig av det förhöjda beloppet. Den förhöjda nivån på den så kallade coronagåvan är 2000 kronor per anställd som man får ge skattefritt

 

Coronagåvan infördes som en temporär skattelättnad 2020 för att stötta svenska företag och att hjälpa ekonomin i allmänhet återhämta sig.  Hos oss kan man välja gåvokort kort ifrån 169:- i värde upp till 2000:-. 

 

Coronagåvan får inte vara pengar!

Som arbetsgivare kan ni alltså köpa ett present eller gåvokort till er själva eller anställda för upp till 2000kr sammantaget. Men notera, man får inte ge bort pengar till varken sig själv eller anställda. Skattereglerna trädde i kraft den första Maj, men gäller retroaktivt ifrån den förste Januari 2021. 

Kan man dela upp coronagåvan?

Gåvan kan ges när som helst på året och kan t.ex. delas upp i 4 delar om 500kr styck. Man kan också slå ihop coronagåvan med den traditionella  julgåvan varpå totalbeloppet som är skattefritt per anställd uppgår till 2500kr. 

 

För mer och aktuell information, besök gärna skatteverkets hemsida.

Företagspresent till alla tillfällen

Ett gåvokort behöver inte vara endast som företagspresent till jul utan kan även vara andra tillfällen som påsk, sommar eller jubileumsdagar. Vinga gåvokort har färdiga designer även med andra motiv än jultema men du kan även välja att designa egna helt personliga kort.

Kontakta oss

Skriv ett meddelande till oss så hör vi av oss inom kort.