Julklappar till anställda

Att hitta en lämplig julklapp till anställda är enkelt med gåvokort eftersom er personal själva kommer få välja julgåvor ifrån kända varumärken efter eget tycke och smak.  

Det finns många alternativ av gåvor som förenklar processen avsevärt. Både stora och små företag kan hitta passande gåvokort till anställda som julklappar. Gåvokort upplevs ofta som ett enklare alternativ för företag eftersom de sparar tid och gör medarbetarna nöjda när de själva kan bestämma en julklapp som passar just dem.

Ett gåvokort fungerar ungefär som ett presentkort men med känslan av att ge en gåva med omtanke. Även om presentkort oftast inte kan bytas mot pengar så kan det kännas som att man får pengar och sedan går och handlar sådant som man ändå hade köpt utan en tanke om att det man precis köpte var en gåva från företaget.

VINGA REGAL

Vårt mest sålda gåvokort

JOYFUL GIFTCARD

Störst utbud av gåvor

Tings Giftcard

Kommer med en extra gåva

HOUSE OF REGALO

Kommer i en exklusiv kartong

SE ALLA GÅVOKORT

Värde från 150 kr – 2000 kr

Årets bästa julklappar till anställda och kunder 2022

I år ser vi många prishöjningar för privatpersoner och företag. Det kan kännas som en motig tid för många och då kan en julklapp från företaget kännas otroligt uppskattat. Den bästa julklappen är den julklapp som mottagaren blir glad av.

Att hitta en julklapp som passar alla eller en speciell till varje person kan vara både svårt och tidskrävande. Det är här gåvokort är årets bästa julklapp till anställda 2022 då du enkelt köper alla julklappar på ett ställe online. Du kan välja hur och när du vill få dina julklappar levererade och när du vill dela ut dem.

Bra att veta om julklappar till personal 2022

Många företag väljer att köpa julklappar till personalen för att visa att de har uppskattat deras insatser under året. Även om budgeten inte tillåter en gåva av högt värde så uppskattar personalen att de är värdefulla för företaget.

Det viktigaste att tänka på när det kommer till juklappar till de anställda är att man ska ge en gåva till alla i personalen samt att värdet på julklappen avgör om den är skattefri eller ej.

Är gåvokort en skattefri gåva?

Vad gäller med att köpa julklappar till anställda 2022? Företag får ge bort en skattefri julklapp för ett värde upp till 500 kronor inklusive moms till sin personal. Gåvor som lämnas i pengar är ej inkluderade i en skattefri gåva. Gåvokort som ni köper hos oss kan ej bytas mot pengar och räknas därmed in som skattefria julklappar till anställda. Här kan ni läsa mer om vilka regler som gäller för julvåga till personalen 2022.

Ute i sista minuten med julklappar till anställda?

När måste man senast beställa julgåvor undrar många? Det lönar sig att vara ut i god tid eftersom leverantider kan bli längre närmare jul pga att speditörerna har mer att göra.

Önskar man ge sina gåvokort med en medgåva så finns även risk att den gåva man önskar tar slut. När det gäller gåvor som mottagaren får välja för sina gåvokort så tar leverantörerna in nya gåvor om någon produkt tar slut. En del har även så att du kan välja en gåva som är slut och så fort denna kommer in i lager så skickas den ut till er.

En annan viktigt sak att tänka på om man är sent ute med sina julklappar till anställda är att leverantiden ökar avsevärt om man väljer personlig hälsning i sina gåvokort. Detta då korten behöver tryckas upp nya för att innehålla er hälsning och trycker på tryckerierna brukar vara högt inför jul.

Har ni helt glömt bort det där med julklappar till anställda och nu är det bråttom? Ja, vi kan hjälper er, men ring oss direkt på 010-183 98 92 så vi kan var helt säkra på att få fram gåvorna i tid.  

Hur fungerar gåvokort?

köp gåvokort till anställda

Välj gåvokort

Välj det gåvokort som passar er i budget och sortiment av gåvor.

presentbox med rött band mellan fyra händer

Dela ut gåvokort

Dela ut gåvokorten när det passar er. Många väljer en julfest eller liknande.

Välj gåvokort

Välj gåva

Mottagarna av gåvokorten väljer vilken gåva de önskar för sitt gåvokort.

Tips på bra julklapp till anställda

Det finns många företag som säljer julgåvor till personal, och de har alla lite olika profil. Vissa har nischat sig hårt, medan andra ändå i viss mån erbjuder något för alla. Joyful och Vinga är säkra val om man vill ha en julklapp där man kan välja emellan gåvor och varumärken som passar alla. Där finns 100-tals gåvor att välja mellan i kategorier med allt från verktyg till inredning.

Det kan vara värt att notera att leverantörerna beställer en begränsad mängd gåvor och de mest populära produkterna tenderar att ta sluta varpå det lönar sig att vara ute i god tid om man hittar en present man verkligen gillar. Sedan kan de fylla på lagret med likvärdiga produkter och ibland likadana men du kan då behöva vänta på din gåva. 

Designa en helt unik julgåva

Vill du göra din julgåva mer unik? Det går utmärkt att få kortet designat med er logotype, en hälsningsfras som ni väljer själva och ha en egenutvald bild på kortet till anställa och kunder. Man kan om man vill till och med få spela in en videohälsning som visas på den sidan där mottagaren av kortet väljer sin gåva.

Behöver ni hjälp eller inspiration? Hör av er till oss så hjälper vi er med idéer och designen. Läs mer under varje gåvokort vad som gäller för just det gåvokortet. De flesta av våra gåvokort har en minimigräns för antal köpta kort för att få en personlig hälsning. Detta är för att nya kort trycks upp så kostnaden blir för hög om det endast är ett fåtal kort.

Varför ge julklappar till anställda?

Oavsett tillfälle ni ger julgåvan så kommer sannolikt många känna sig mer uppskattade som medarbetare. Den materiella aspekten åsidosatt är det ett enkelt sätt för företag att visa både anställa och kunder uppskattning. Att ge en gåva där personalen själva får välja bland omtyckta varumärken eliminerar därtill risken att någon blir missnöjd eller känner att deras just deras preferenser bortprioriterats. 

De företag vi samarbetar med har breda sortiment med allt ifrån lyxiga bäddsett, tillbehör till grillen, knivset, doftljus och hundratals andra produkter ifrån populära varumärken varpå det finns en julgåva som passar alla.  

Det är enkelt för både den som ger julgåvan och mottagaren av gåvokortet!

Med dessa fördelar i åtanke är gåvokort till anställda är en win-win både för arbetsgivaren och personalen. En mer motiverad personalstyrka tenderar till att leda till ett bättre resultat även på sista raden. 

Varför gåvokort?

Gåvokort är den enklaste gåvan att ge bort oavsett hur många anställda man har och passar alla eftersom mottagaren väljer gåva själv. 

Det är svårt att hitta julklappar till anställda som passar alla. De flesta av oss har förmodligen fått presenter ifrån arbetsgivare som aldrig använts därför vi varken behövde en ny kniv eller fick kläder som passade illa. 

 

Syftet med att ge anställda en present är ju att vi vill visa dem uppskattning för deras arbete. Skapa lojalitet och förmedla att vi bryr oss om dom. Ger man bort en present som aldrig används, passar dåligt eller är som något mottagaren inte har användning för kan effekten bli den motsatta trots att våra intentioner är goda. I många fall kanske det är bättre att inte ge någonting alls än att pliktskyldigt köpa in en present som få eller ingen vill ha. 

 

Det fiffiga med att ge bort gåvokort är att mottagaren bestämmer själv och kan välja emellan både uppskattade varumärken och 100-tals olika produkter. Det finns med andra ord något för alla oavsett om mottagaren är äldre, yngre, kvinna eller man. 

Enkelt att ge bort till både anställda och kunder

Det är svårt att hitta julklappar till anställda som passar alla. De flesta av oss har förmodligen fått presenter ifrån arbetsgivare som aldrig använts därför vi varken behövde en ny kniv eller fick kläder som passade illa. Med ett gåvokort kommer man bort från allt det då det är mottagaren själv som väljer vad de vill ha för gåva.

Syftet med att ge en anställd en present är ju att vi vill visa dem uppskattning för deras arbete, skapa lojalitet och förmedla att vi bryr oss om dom. Ger man bort en present som aldrig används, passar dåligt eller är som något mottagaren inte har användning för kan effekten bli den motsatta trots att våra intentioner är goda. I många fall kanske det är bättre att inte ge någonting alls än att pliktskyldigt köpa in en present som få eller ingen vill ha. 

Det fiffiga med att ge bort gåvokort är att mottagaren bestämmer själv och kan välja emellan både uppskattade varumärken och 100-tals olika produkter. Det finns med andra ord något för alla oavsett om mottagaren är gillar att träna, bygga eller inreda. 

Kontakta oss

Vi är ett litet familjeföretag så hos oss får ni alltid personlig service och samma kontaktperson. Vår ambition är att alla kunder ska bli nöjda kunder. 

 

Tveka inte att höra av er till oss om ni har några frågor eller funderingar. Vi hjälper er gärna att hitta det perfekta gåvokortet för er. Här hittar ni våra kontaktuppgifter. Chatten hittar ni nere i högra hörnet. 

Sofia - fråga mig om gåvokort
Sofia
Niklas - fråga mig om gåvokort
Niklas

Vanliga frågor om gåvokort

För att en julklapp till anställda ska vara skattefri behöver man ge en gåva till alla anställda eller en större grupp. Gåvan behöver inte vara samma till alla men ska ha samma marknadsvärde. Det blir då enkelt med ett gåvokort då du köper ett gåvokort som alla har samma värde. 

Ja du kan ge gåvokort till dina kunder. Vad som gäller för regler rent skattemässigt eller till vilket pris som är skattefritt kan du läsa mer om under vår FAQ. Vill du beställa gåvokort till dina kunder kan du välja att antingen dela ut dem fysiskt till dina kunder eller välja att ta dina kort digitalt och på så sätt även kunna skicka till kunder som bor längre bort. Vänligen uppmärksamma vad som gäller vid leverans till utlandet under respektive gåvokort innan ni ska beställa till kunder i andra länder.

Vi har haft flera företag som ingår i en stor koncern eller även där olika avdelningar inom samma företag velat göra olika beställningar. Detta är inga problem från vår sida utan ni kan göra flera olika beställningar eller välja att göra en stor order för hela koncernen. Önskar ni få leverans till olika adresser behöver ni informera oss om det när ni beställer. Vid större beställningar ger vi er gärna en offert och vårt mål är att alltid ge er bästa service.

Vill du ge gåvokort som julgåva till dina anställda? Då har du hittat helt rätt. Här har vi många olika prisklasser och gåvokort att välja mellan och det är enkelt att beställa. Börja med att se vilken budget ni har och därmed vilket önskat pris ert gåvokort ska vara på. Det finns gåvokort som kostar från 159 kr upp till 1999kr. Välj sedan det kort du vill beställa och lägg detta i kundkorgen. Beställer du fler än 50 stycken kort är du välkommen att kontakta oss så tar vi fram en offert till er. Om ni ska göra en stor beställning har ni möjlighet att göra era kort personliga genom att lägga till en personlig hälsning. Vi hjälper er gärna med hur ni ska designa ert kort. När ni har valt antal kort och om ni vill göra några tillval kommer era kort att skickas från leverantören till ert företag. Önskar ni skicka era kort till en annan adress än ert företag går även detta. Vanligen skickas alla gåvokort i en leverans, önskar man dela upp leveransen kontakta oss så kan vi ta fram vad den extra kostnaden för detta blir. Har ni några frågor så finns vi här för att hjälpa er.

Ja år 2022 är det summan 500 kronor inklusive moms som gäller när företaget köper in julklappar till anställda för att det ska räknas som skattefria gåvor.

Nej ett gåvokort kan inte bytas in mot pengar. Mottagaren kan välja från alla de produkter som finns i sortiment. Du kan se vilka produkter som ingår genom att klicka på ”se valbara gåvor” under varje enkilt gåvokort.

Några av våra kunder

Genom åren har vi haft äran att ha många trevliga kunder. Här nedan är exempel på några av våra kunder. 

Kontakta oss

Skriv ett meddelande till oss så hör vi av oss inom kort.